Izberi ezik: Slovensko English Deutsche

Tlačno litje aluminija

Naša primarna dejavnost je tlačno litje izdelkov iz aluminijevih zlitin. Najpogosteje uporabljamo zlitine:

  • aluminij 99,7%
  • aluminijevo zlitino AlSi9Cu3(Fe) DIN 226
  • aluminijevo zlitino AlSi10Mg(Fe) DIN 239
  • aluminijevo zlitino AlSi12 DIN 230
  • aluminijevo zlitino AlSi12Cu1(Fe) DIN 231

Dejavnost opravljamo na livarskih strojih z zapiralnimi silami 250,320,400 in 600 ton, s katerimi letno proizvedemo 500 ton odlitkov.

Proizvajamo lite dele za industrijo električne proizvodnje in distribucije, komponente za opremo namenjeno zdravstveni oskrbi, rotorje in ležajne jarme.

Naši naročniki ne prihajajo samo iz Slovenije, pač pa svoje izdelke prodajamo tudi na širšem evropskem trgu.

Naš končni izdelek je v celoti prilagojen vsem zahtevam naših naročnikov, saj verjamemo, da lahko le s popolno predanostjo poslu in znanju ponudimo naročniku točno to kar potrebujejo. Z gotovostjo lahko trdimo, da so kakovostni izdelki, ustrezno znanje, dolgoletne izkušnje in popolna prilagodljivost naročnikom, naše glavne prednosti, kar dokazujemo z dolgoročnim sodelovanjem s svojimi partnerji.

Od ideje (načrta) do izdelka

Načrtovanje - Skupaj z naročnikom pregledamo načrte in se medsebojno uskladimo glede zahtev končnega proizvoda.

Izdelava livarskega orodja (kalupa) - Glede na potrebe naročnika skupaj z naročnikom in orodjarji najprej izdelamo konstrukcijo orodja, čemur sledi njegova izdelava.

Testna serija in meritve - Po izdelavi orodja opravimo njegov preizkus in meritve, čemur po potrebi sledijo še korekcije. V naslednji fazi opravimo novo vzorčenje in meritve. Šele v tej fazi in ko naročnik predhodno potrdi izdelek se lahko začne serijska proizvodnja izdelka.

Načrtovanje in usklajevanje zahtev kupca
Aluliv Kavčič primer pakiranja občutljivih tlačno litih izdelkov
Testiranje in meritve tlačno litih ulitkov

Serijska proizvodnja - Izdelajo se količine, ki so v skladu z naročilom kupca oziroma z medsebojnim dogovorom.

Pakiranje - Izdelke pakiramo glede na zahteve naročnika. Pri tem smo posebej pozorni na njihovo občutljivost in temu prilagodimo celotno embalažo ter postopek pakiranja.

Nudimo možnost pakiranja v kovinske škatle, lesene zložljive zaboje in kartonske škatle.

Za dodatno zaščito uporabljamo bodisi kartonasto zaščito bodisi EPE - folijo. Zelo občutljive izdelke pakiramo tudi individualno.

Logistika - Naročnikom nudimo tudi logistično podporo pri dobavi izdelkov. Naročnik lahko prevzem organizira sam oziroma izdelke dostavimo mi.

Pakiranje izdelkov v zaboje
Aluliv Kavčič primer pakiranja občutljivih tlačno litih izdelkov

Proizvodne zmogljivosti

Izdelki z maso do 10 kg.
Izdelki do velikosti: do cca 50 cm.

Trenutno razpolagamo s šestimi livarskimi stroji za tlačno litje; trije imajo zapiralno silo 250, eden 320, eden 400 in eden 600 ton.

Stroji za obdelavo ulitkov (vibrator za raziglenje, vrtalne priprave, brusilni stroji, …). Prav tako imamo zunanja, partnerska podjetja, ki poskrbijo za dodatno mehansko in površinsko obdelavo ulitkov.

Kontaktirajte nas za več informacij in povpraševanje

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.